Specialisatie's


Specialisatie Behandelingen

 

Ben je niet tevreden over je huid? Heb je last van oneffenheden, littekens,  pigmentvlekken, fijne lijntjes, een vale huid en wil je daar wat aan doen?

Dan is een van onze specialistische huidbehandeling misschien de oplossing voor jou. 

Acne

Acne betekent een ontsteking van de talgkliertjes.

De puistjes zitten in het gezicht, op de rug, op de borst, of op de schouders.
De huid bevat kliertjes die talg aanmaken. Als deze kliertjes verstopt of ontstoken raken, ontstaan er puistjes.

Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Bijna iedereen krijgt in de puberteit wel acne, de één meer dan de ander. Een heel enkele keer begint acne pas op volwassen leeftijd.

Wil je weten of uw huid acne heeft en of we u hierbij kunnen helpen. Boek een intake of Try-out behandeling. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

*Deze behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekering*

Elektrisch Ontharen

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Tijdens een behandeling met elektrische ontharing kan er wel tot 80% van de haargroei verwijderd worden. 

Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1-2 jaar. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter. 

*Deze behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekering*

Huidoneffenheden verwijderen

Heb je last van ouderdomsvlekjes, ouderdomswratjes, steelwratjes, bloedblaartjes, couperose of andere oneffenheden?

Laat het ons dan weten, wie weet kunnen wij u hier vanaf helpen dmv elektrische coagulatie. 

 

Huidverjongende peelings

Ben je niet tevreden met de leeftijd die je huid laat zien? Heb je last van pigmentvlekken, fijne lijntjes, een vale huid en wil je daar wat aan doen?

Dan is een huidverjongende peeling misschien wel een optie voor jou.

 

Wat kan een peeling voor mij doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de huidceldeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in de huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds beter zichtbaar blijft zitten.

Peelings hebben huidverjongende eigenschappen. Het uiteindelijke effect is afhankelijk van je huidtype, het soort peeling dat wordt toegepast en welke huidlaag met de peeling bereikt wordt. Een peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, nemen pigmentvlekken af, worden poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar en kan de huid zich vernieuwen en verjongen. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

Wat doet een peeling eigenlijk?

Peelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, TCA (trichloorazijnzuur) die een licht of sterk ‘afschurend’ effect op je huid hebben. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor verse nieuwe huid.

We maken een onderscheid tussen oppervlakkige, medium en diepe peelings, elk met hun eigen uitwerking en resultaten.

Oppervlakkige peelings

Deze peelings bestaan meestal uit  alfahydroxyzuren (ook wel fruitzuren genoemd) maken je huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acne en mee-eters te behandelen.  Deze peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect en je gaat er mooi van stralen.

Medium peelings

Als het je om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering.
Na een TCA-peeling vervel je doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.

 

Permanente Make-up

Zijn je wenkbrauwen niet gelijk, lukt het je zelf niet om een eyeliner te zetten.
Heb je gewoon niet de tijd om een volledige makeup te doen in de ochtend? Dan is permanente make-up DE oplossing voor jou.

Met een ruime keuze aan kleuren en methodes is er voor iedereen een permanente make-up geschikt.

• wenkbrauwen (shaden, ombre brows, hairstrokes)
• eyeliner (infra lashliner, boven/onder of beide)
• lipliner

Alle PMU behandelingen zijn inclusief een nabehandeling. 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou, neem dan eens contact met ons op. 

Wil je wat resultaten zien, bekijk dan ook zeker onze facebook en instagram pagina.  

Huidoneffenheden verwijderen

Wat kunnen wij verwijderen:

- steelwratjes

- bloedblaartjes

- ouderdomsvlekjes

- skintags (verheven plekjes)

- xantelasma

Vraag naar de mogelijkheden voor jou. 

 

Camouflage

Bij sommige huidaandoeningen zoals vitiligo, melasma, postinflammatoire hyperpigmentatie en wijnvlekken zijn er kleurverschillen in de huid. Bij deze huidaandoeningen kan camouflage uitkomst bieden.

Camoufleren betekent dat ongewenste verkleuring(en) of oppervlakteverschillen van de huid, minder zichtbaar worden gemaakt

Wil je leren hoe je dit dagelijks bij jezelf kan doen, of hoe dat je de aangedane huidaandoeningen tijdelijk kan camoufleren?

Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden

*Deze behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekering*